POOLCAB®: dé oplossing voor het stijlvol verwerken van zwembadtechniek

Je hakt de knoop door! Dat droombad gaat gebouwd worden. Samen met de zwembadbouwer en eventueel een tuinarchitect heb je een prachtig, hoogwaardig bad samengesteld. Daarbij hoort ook een plek voor zwembadtechniek. Al snel kom je erachter dat ondergrondse oplossingen vaak prijzig zijn en bovengrondse oplossingen veelal niet praktisch én niet passend in het ontwerp. Dan toch maar ruimte in de garage opofferen, die niet binnen de ideale afstand tot het zwembad ligt?

Het verwerken van de zwembadtechniek is eigenlijk voor de opdrachtgever meer een bijzaak. Deze willen gewoon een mooi zwembad in de tuin. Hierover spraken we twee erkende hoogsegment zwembadbouwers: Tom van den Elzen (Elzen zwembaden) en Ronald Bos (Bos zwembaden). Met hen werkten we samen tijdens de ontwikkeling van Poolcab: dé oplossing voor het stijlvol verwerken van zwembadtechniek.

 

Poolcab aan de zwembadrand

 

Wat zijn de oplossingen voor het verwerken van zwembadtechniek?

“We maken bij Elzen Zwembaden op zowel esthetisch als technisch vlak mooie zwembaden op een enorm hoog niveau. Dit waarborgen we door gebruik van eersteklas materialen, kennis en dienstverlening,” vertelt Tom. “Wat ik mis bij een techniekkast in de tuin is een passende vormgeving.”

Ronald: “Bij Bos Zwembaden geven we goed advies in de toepassing van hoogwaardige materialen om een mooi zwembad te realiseren. Een zwembad bouwen moet comfortabel zijn, voor alle partijen. Natuurlijk is het ondergronds verwerken van de zwembadtechniek altijd een optie. Hierdoor is de techniek volledig uit het zicht en doet dit geen afbreuk aan het tuinontwerp. Helaas is dit de duurdere optie en niet iedereen heeft dit ervoor over. Daarnaast is er vaak gebrek aan een geschikte ruimte, waardoor er compromissen gesloten worden. Hierbij voeren minder verfijnde oplossingen vaak de boventoon.”

Volgens Tom was er niets in de markt met een passend aanzien. “Vaak worden er niet echt fraaie opties gegeven. Denk hierbij aan plastic hutjes, ijzeren kasten of een relatief goedkoop houten huisje. Deze sluiten niet aan op het zwembad qua aanzien en duurzaamheid. Voor de opdrachtgever is het ook mogelijk om zelf te kiezen om een plek in het huis op te offeren, zoals een ruimte in de garage. Maar een garage ligt vaak ver van het zwembad. Uiteindelijk zijn al deze opties niet ideaal. Je moet iets hebben wat niet opvalt in de tuin, en als je het ziet, dat het er passend, mooi en organisch uitziet.”

Met precies die vraag klopte Tom aan bij Marius, eigenaar van DLGC. Marius: ”Bij Dutch Luxury Garden Concepts hebben we de opties om de zwembadtechniek te verwerken in de 10ft en 20ft Wellness. Maar niet iedereen wil een wellnessruimte bij het zwembad. Zo ontstond Poolcab: dé high-end oplossing voor het verwerken van zwembadtechniek.”

 

Marius en Ronald geven uitleg over Poolcab tijdens het Meesters in de Tuin event.

Wat is POOLCAB®?

Poolcab is een voor zwembadtechniek ontworpen cabinet. Het ontwerp en de gebruikte materialen zorgen voor een lange levensduur en is esthetisch toepasbaar in ieder tuinontwerp.

 

De gebruikte materialen en toepassingen in iedere Poolcab:

  • Geëngineerde basis van RVS 304 met dubbele poedercoating;

  • Awood Moso thermisch behandeld bamboe);

  • Binnenzijde afgewerkt met Okumé (watervast multiplex);

  • Standaard voorzien van sedum groendak (overloop waterafvoer binnendoor);

  • Hijsogen voor plaatsen op iedere mogelijke locatie;

  • Van binnenuit verstelbare voeten;

  • Akoestisch geïsoleerd;

  • Geventileerd tegen condensvorming en chloorophoping;

  • Voorzien van technische doorvoerluiken om van binnenuit isoleren mogelijk te maken van binnenkomende voorzieningen.

 

Door gebruik van deze hoogwaardige, kwalitatieve materialen en toepassingen evenaart Poolcab de levensduur van het zwembad. Voor Ronald is dit zeker een belangrijk punt. “De levensduur van een zwembad start bij 20 jaar. Natuurlijk willen wij dat het zwembadtechniek huisje net zo lang meegaat. Het nadeel met houten huisjes is dat deze na 10 jaar verrot zijn. Dit komt doordat er warmteontwikkeling ontstaat tijdens het gebruik van de techniek. Daardoor ontwikkelt er mettertijd condens in de ruimte. Helaas heeft condens een negatieve invloed op de kwaliteit van de technische ruimte. Zeker bij houten huisjes zorgt dit voor rot en moet deze vervangen worden. Als de technische ruimte net zo lang meegaat als het zwembad, dan is dit top,” verklaart hij. 

Voor de eerste pilot plaatste Bos Zwembaden de zwembadtechniek in een Poolcab. “Een van de grote voordelen is dat je de zwembadtechniek niet op locatie in de technische ruimte hoeft te plaatsten. Hierdoor heb je niet te maken met weersinvloeden en andere elementen. Daarnaast is het Plug & Play. We plaatsen de techniek in onze werkplaats in Poolcab. Vanuit onze werkplaats kan deze volledig gevuld naar het betreffende project gebracht worden en snel worden aangesloten op het bad,” verklaart Ronald.

Door het Awood Moso Bamboo blend de Poolcab goed met de tuin

 

Waarom POOLCAB®?

Tom: “Het is een mooie oplossing voor de zwemtechniek. Door het bamboe en sedum groendak valt het mooi weg in de tuin. Daarnaast kan hij als divider voor de buitendouche gebruikt worden. Je kijkt niet meer tegen een techniekhuisje aan, maar naar iets wat past bij een hoogwaardig zwembad. Ook blend hij mooi tussen de overige tuinbeplanting door die organische vormen en materialen.”

“In plaats van ruimte opofferen genereer je nu juist ruimte, aangezien alle toebehoren van een zwembad of tuin er ook in kunnen: denk hierbij aan een zwembadrobot of sproeiinstallatie. Daarnaast is Poolcab vrij te plaatsen in de tuin. Wat ik hiermee bedoel is dat we zelf kunnen kiezen waar we het neerzetten in overleg met de opdrachtgever. Graag willen we dat de zwembadtechniek op maximaal 10 meter van het zwembad ligt. Natuurlijk zit hier wat rek in, maar een grotere afstand gaat ten koste van de optimale desinfectie, kostprijs van de installatie, slijtage van de techniek en hoger stroomgebruik,” vertelt Ronald over de Poolcab.

Marius: “Het bouwen van een zwembad kan vergunningen vragen, ook voor de techniek. Bijvoorbeeld een bouwvergunning. Wanneer de bouwmeters op of beperkt zijn is de Poolcab de oplossing. Door de kleine oppervlakte en hoogte is de Poolcab vergunningsvrij te plaatsen, mits het niet aangesloten is op het huis.”

 

Schoon en helder water door de zwembadtechniek in Poolcab

Ervaar POOLCAB® zelf

Voor zowel de opdrachtgever, tuinarchitect als de zwembadbouwer is Poolcab dé oplossing voor het stijlvol verwerken van zwembadtechniek. Wil je weten welke voordelen Poolcab je brengt? Maak dan een afspraak en kom bij ons langs in de showroom.

 

Vorige
Vorige

Awood’s unieke aanpak: kwaliteit boven alles.

Volgende
Volgende

De vernieuwde DLGC-showroom: elegantie, expertise en eersteklas materialen.