WELLNESS THUIS INRICHTEN: DIT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN

Door de vreemde tijd waarin we ons bevinden, ervaren veel mensen stress. We werken meer thuis dan voorheen, waardoor de dagen veelal op elkaar lijken. Dit hybride werken zorgt ervoor dat we veel thuis zijn, daardoor is werk en privé moeilijker te scheiden. Self-care wordt steeds belangrijker. Het verstand even op nul en alles loslaten in het hoofd. We zijn ons steeds meer bewust dat we goed voor onszelf moeten zorgen. Daarmee stijgt ook de populariteit van wellness thuis en wil men een eigen wellness ruimte inrichten.

Een van de voordelen van een wellness ruimte thuis is dat je direct toegang hebt tot je eigen oase van rust; wanneer jij dit wil en totaal voor jezelf. Het is dan ook zaak om goed na te denken over hoe jij je wellness ruimte inrichten wil, zodat deze volledig op jouw behoeften is afgestemd. Zo creëer je jouw eigen permanente ontspanningsruimte, waar je volop van kan genieten in jouw wellness ruimte thuis.

 
Wellness ruimte thuis inrichten

Wat zijn de mogelijkheden bij het inrichten van je wellness ruimte thuis?

Bij een wellness thuis hangt alles af van de ruimte en het budget die beschikbaar is voor de wellness faciliteiten. Hoe groter het budget des te ruimer wordt de keuze. We nemen de mogelijkheden voor het inrichten van je wellness ruimte thuis met jou door.

SPA 

Binnenshuis

In principe is eigenlijk iedere badkamer een soort van wellness ruimte thuis. Een moment voor jezelf in aromatisch badwater of onder een stomende douche is een vorm van wellness.  Mocht je het gewone bad vervangen voor een spabad, dan maak je alles net iets luxueuzer. De bubbels en stralen zorgen voor een optimale ontspanning en masseren je spieren en ontlasten de gewrichten.

In de tuin

Als je de ruimte hebt voor een spa buitenshuis, dan behoor je tot één van de gelukkigen. Door een massage spa in de tuin te plaatsen kan je makkelijker afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen. Je gaat immers naar een andere ruimte om je af te zonderen van de rest van de wereld. Zeker als je thuis werkt is het fijn dat je je ontspanning buitenshuis vindt, maar wel in alle privacy én laagdrempelig. Je trekt namelijk de deur van het huis achter je dicht en waan je jezelf even in een spa zonder aan huis te denken. Zo is buiten een wellnessruimte inrichten net iets ontspannender dan binnen.

Hottub

In plaats van een massage spa in de tuin kan je ook kiezen voor een hottub. Dit geeft een rustieke uitstraling, maar mist de bubbels en jetstreams. Het warme water zorgt voor ontspanning en het ritueel van opstoken laat je even met niets anders bezig zijn. Tegenwoordig zijn de hottubs niet meer alleen van hout gemaakt. Ze hebben vaak een kunststof kuip waardoor ze makkelijker schoon te maken zijn.

Een traditionele hottub verwarm je met een door hout gestookte kachel, in- of extern. Het voordeel van een externe kachel is dat je meer ruimte hebt in je hottub. In de kachel wordt dan het vuur gestookt en door buis gaat de warme lucht door het water van de hottub heen. Door deze buis wordt het water minder snel warm dan bij een interne kachel. Een interne kachel staat direct in contact met het water en heeft daardoor een grotere oppervlakte om het water te verwarmen. Kijk goed bij het wellness ruimte inrichten welke optie je kiest en het best bij jouw wensen past.

Sauna

Een van de belangrijkste vragen bij het aanschaffen van een sauna is waar je deze bij een thuis wellness wilt plaatsen. De keuze tussen binnen of buiten hangt onder andere af van het budget, de ruimte die je ter beschikking kan stellen en wat je het fijnste vindt. Zowel een traditionele en infrarood sauna zijn binnenshuis als buitenshuis te plaatsen en een perfecte toevoeging aan jouw wellnessruimte thuis.   

 Binnenshuis

Een sauna binnenshuis is doorgaans wat vriendelijker voor het budget. De aansluitingen voor water en elektriciteit zijn vaak al aanwezig, waardoor de installatiekosten aanzienlijk lager zullen zijn dan bij een buitensauna. De verbruikskosten zullen minder snel oplopen dan bij een sauna buitenshuis, omdat je binnen simpelweg geen last hebt van de schommelingen in weersomstandigheden.  

Een nadeel van een sauna binnen is dat de afkoelmogelijkheden minder gemakkelijk te vinden zijn. De makkelijkste oplossing is naar buiten gaan, tenzij het hoogzomer is. Daarnaast zou je onder douche kunnen springen, maar meestal moet je daarvoor door de rest van het huis lopen, wat ook niet prettig is. Ook zijn de sauna zelf en de ruimte eromheen vaak kleiner dan het geval is bij een buitensauna, omdat je met een gelimiteerde grootte binnenshuis zit. Waardoor de wellness ruimte thuis in huis vaak in een klein hokje wordt gestopt dat nog niet gevuld was.

 In de tuin

Het voordeel van een sauna buiten is dus dat je meer ruimte hiervoor hebt. Ook wordt het afkoelen, het zogenaamde luchtbad, eenvoudiger omdat je uit de sauna direct buiten staat. Bovendien draagt de natuur, het buitenzijn, vaak bij aan een diepere ontspanning. Daar staat dus tegenover dat het prijskaartje van een buitensauna vaak iets anders is dan een sauna binnenshuis, door de materiaalsoort, het soort kachel, de installatie en isolatie.

De keuze voor jouw saunabeleving is dus afhankelijk van je wensen en je budget. Verdiep je ook in de kosten die een sauna naast de aanschaf met zich meebrengt, voordat je begint met een wellness ruimte inrichten.

Douche 

Een buitendouche mag eigenlijk niet ontbreken als je je wellnessruimte inricht. Of je nou de spa en/of sauna binnen of buiten hebt, voor een douche heb je maar een klein hoekje nodig. Voor je aan je wellness ritueel begint is het fijn én hygiënisch om te starten met een douche. Maar ook na je sauna of spa bezoek is het lekker om jezelf even af te spoelen. Je kan je douche nog weldadiger maken met een stoomdouche of grote regendouche.

 

Relax meubilair

Hou er bij het inrichten van je wellness ruimte thuis ook rekening mee dat je ruimte overhoudt voor een lekkere loungebank of -stoel. Misschien zelfs een kacheltje om lekker warm bij te zitten. Hier kan je na afloop van je wellness ritueel genieten van een kopje kruidenthee en wegdromen of ontspannen met een boek. 

 

20ft Wellness®

Als je besluit om je tuin als wellness in te richten dan kan je ook denken aan een mobiele wellness unit. Deze units bestaan uit één geheel en bevatten een hoogwaardige Finse sauna, een comfortabele douche, een bruisende whirlpool of een rustgevende hottub. Deze mobiele wellnessruimtes zijn zó gemaakt dat ze met gemak op iedere plek geplaatst kunnen worden. Deze handgemaakte mobiele units zijn zó gemaakt dat ze met gemak op iedere plek geplaatst kunnen worden. Snel geplaatst zodat jij binnen enkele uren kan genieten van jouw wellnessruimte thuis.

Ieder moment op iedere dag

Een massage spa in je tuin is niet seizoengebonden (mits je geen opblaasbare hebt). Je kan op elke moment dat jij dat wenst even lekker de ontspanning induiken. Het water heeft een weldadige temperatuur van 38°C, waardoor je het hele jaar hiervan kan genieten. En juist in de koudere maanden zijn de gezondheidseffecten het grootst! Lees voor de aanschaf van een  massage spa in de tuin ook wat de benodigdheden zijn.

Last but not least... een spa in je tuin smoelt gewoon goed. Het ziet er luxe uit en het is een eyecatcher. Bij de meeste massage spa’s kan je zelf de kleur van de omkasting kiezen waardoor deze in het ontwerp van de tuin past. Je eigen wellness in de tuin, wie wil dat nou niet?

Wellnessruimte inrichten
 

Wil je meer informatie over het inrichten van jouw 20ft Wellness® unit?

Vorige
Vorige

HOE ONDERHOUD JE EEN SAUNA? 9 TIPS!

Volgende
Volgende

DE VOOR- ÉN NADELEN VAN EEN MASSAGE SPA IN DE TUIN